Copyright 2019 FRDS

Back

IDENTIFICARE PARTENERI DIN STATELE DONATOARE

„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes”

Henry Ford

FRDS încurajează și sprijină întărirea relațiilor bilaterale între România, Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin facilitarea contactului și a parteneriatelor între entități din cele 4 state, care activează în ariile Programului Dezvoltare locală.

 

Parteneriatul cu un ONG din Norvegia

În cazul în care sunteți interesați de un parteneriat cu un ONG din Norvegia, vă recomandăm să accesați baza de date disponibilă pe portalul NGO Norway și, utilizând datele de contact disponibile acolo, să contactați direct acel ONG care corespunde cel mai bine profilului pe care îl căutați.

 

Parteneriatul cu o autoritate locală din Norvegia sau Islanda

În cazul în care sunteți interesați de un parteneriat cu o autoritate locală din Norvegia sau Islanda, vă recomandăm să identificați astfel de parteneri accesând paginile web ale:

 

Parteneriatul cu o entitate din domeniul drepturilor omului din Islanda

În cazul în care sunteți interesați de un parteneriat cu o entitate din domeniul drepturilor omului din Islanda, vă recomandăm să identificați astfel de parteneri accesând baza de date a Centrului Islandez pentru Drepturile Omului.

 

Identificarea de potențiali parteneri din Norvegia, prin intermediul FRDS

Dacă doriți ca FRDS să vă faciliteze, prin intermediului Asociației Norvegiene a Autorităților Locale și Regionale (partener de program din partea donatorilor), identificarea unui partener din Norvegia, vă rugăm să completați acest formular și să îl transmiteți la adresa bilaterale@frds.ro. Formularul completat va fi transmis de FRDS Asociației Norvegiene a Autorităților Locale și Regionale, care îl va distribui membrilor Asociației. În măsura în care vor fi entități interesate, prin intermediul datelor de contact din formular acestea urmează să ia legătura direct cu dvs.

Vă recomandăm să utilizați acest formular și în cazul în care contactați direct entități din Statele Donatoare, pe care le doriți parteneri în proiectele pe care le pregătiți. Pentru a răspunde propunerii dvs. de parteneriat, orice entitate din Statele Donatoare are nevoie de toate informațiile cuprinse în acest formular.

 

Entități din Statele Donatoare interesate să se implice în proiecte în România

În măsura în care răspund profilului pe care îl căutați, vă recomandăm să contactați și entitățile prezentate mai jos, care și-au exprimat direct, în relație cu FRDS, disponibilitatea de a se implica ca parteneri în proiecte relevante derulate în România:

 

  • Headmaster Voss Cultural School, Norvegia – școală de arte cu 400 elevi și 16 profesori, unde se predau dansul și arta dramatică. Este singura școală de arte din Norvegia în care se predă arta dirijatului începând de la o vârstă fragedă. Au lucrat în România în ultimii 20 de ani, în Arad, Cluj-Napoca și Timișoara.

Date de contact: Oddvar Nøstdal, oddvar.nostdal@voss.kommune.no

 

  • Culture Break Borders, Norvegia– un ONG care pune muzica și arta în relație cu incluziunea și cu educația, dar și cu activitățile terapeutice, cu rezultate remarcabile. Atât în cazul copiilor, cât și în cel al tinerilor sau adulților, contactul cu muzica poate fi un mod de adresare a unor sentimente negative precum nesiguranță, anxietate, durere, teamă, tulburări ale somnului, probleme de socializare, timiditate și multe altele. Organizația deține o vastă experiență în derularea de proiecte de terapie muzicală dedicate beneficiarilor cu probleme mentale și fizice.

Date de contact: Frode Barth, frodebarth@frodebarth.com

 

  • Asociația Fra Tiggerkopp, Norvegia– un ONG din regiunea Adger din Norvegia, specializat în formarea vocațională și profesională a oamenilor săraci și care are experiență în lucrul cu romii din România. Se are în vedere identificarea și dezvoltarea de soluții astfel încât persoanele care cerșesc în Norvegia să devină independente financiar și să aibă locuri de muncă în România. Această organizație este interesată de proiecte sociale, antreprenoriale și educaționale derulate în cooperare cu entități din România, în special din județul Gorj, din acest județ provenind foarte multe persoane care cerșesc în Norvegia. În ultimii ani organizația a lucrat în cooperare cu orașul Târgu Cărbunești, unul dintre rezultatele cooperării fiind deschiderea unei piețe noi în oraș, cu sprijinul Fra Tiggerkopp  și a orașului Kristiansand din Norvegia.

Date de contact: Ivar Skippervold, iskipper@online.no

 

  • Institutul pentru Dezvoltare Strategică din Liechtenstein – companie care deține o bogată expertiză în domeniul dezvoltării urbane și adaptării la schimbările climatice, energetice și economice. Experții institutului au colaborat de-a lungul vremii cu regiuni, orașe, autorități centrale și locale și organisme internaționale prin furnizarea de servicii de consultanță în domeniul sustenabilității urbane, management, politici și strategii de transport, proiectare urbană și dezvoltare de infrastructură regenerabilă.

Date de contact: Peter Droege, pdroege@eurisd.org

 

  • RIKK – Institutul pentru gen, egalitate și diversitate, Universitatea din Islanda – fondat în 1991, Institutul RIKK este o instituție cheie în domeniul cercetării in asupra egalității de gen în Islanda, reunind cadre universitare ale Universității din Islanda și academicieni și specialiști din alte universități și instituții. Institutul are un rol consultativ la nivelul deciziilor guvernamentale în domeniul egalității de gen si dezvoltă, administrează și asigură finanțare pentru proiecte de cercetare, găzduiește conferințe internaționale și locale și conduce o serie de simpozioane și ateliere.

Date de contact: rikk@hi.is; https://rikk.hi.is.

 

  • Åpenhet –  companie (IMM) norvegiană GovTech cu sediul la Oslo și Paris, specializată în buna guvernare și în elaborarea de politici publice bazate pe date. A derulat mai multe proiecte cu președințiile anterioare ale UE și acum colaborează îndeaproape cu OCDE și cu statele care aspiră să acceadă în UE. Åpenhet caută parteneri în proiecte finanțate prin Granturile SEE și Norvegiene, care să beneficieze de expertiză și soluții tehnice în procesele de vizualizare date (data visualization) și de diseminare a cercetării. Partenerii Åpenhet sunt entități guvernamentale, ONG-uri sau instituții de cercetare cu expertiză în domeniul informațiilor/datelor – colectare,  management, vizualizare și storytelling.

Date de contact: kleng.bratveit@apenhet.com