Copyright 2019 FRDS

Back

APELUL 1 – DEZVOLTARE PARTENERIATE

„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes”

Henry Ford

Descriere apel

Data lansării: 21 ianuarie 2019

 

Apelul pentru propuneri de iniţiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu Statele Donatoare, dezvoltării de parteneriate şi de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală SE adresează potenţialilor promotori şi parteneri de proiect eligibili, din România şi din Statele Donatoare, care doresc să dezvolte şi să depună în comun proiecte în cadrul apelurilor de propuneri de proiecte lansate în cadrul Programului.

 

În cadrul apelului sunt finanţate întâlniri bilaterale între entităţi relevante din România şi din Statele Donatoare, care vizează cunoaşterea reciprocă, identificarea intereselor comune în ariile Programului, explorarea posibilităţii de implicare comună în pregătirea, depunerea şi implementarea unui proiect eligibil în cadrul Programului, respectiv semnarea unei scrisori de intenţie privind o viitoare colaborare, pregătirea şi semnarea unui acord de parteneriat şi/ sau pregătirea/ finalizarea unei cereri de finanţare care să fie depusă în cadrul unui apel deschis în cadrul Programului.

 

Suma totală alocată pentru finanţarea iniţiativelor bilaterale depuse în cadrul apelului este de 50.000 de euro, acoperind costurile aferente unui număr de cca. 10 iniţiative bilaterale. Valoarea maximă a grantului care poate fi alocată unei iniţiative bilaterale este de 5.000 de euro.

 

Solicitanţii eligibili pot depune cereri de finanţare în cadrul apelului începând cu data de 21 ianuarie 2019. Apelul va fi continuu şi va fi închis la data de  14 decembrie 2020, când se estimează că toate apelurile de propuneri de proiecte planificate în cadrul Programului vor fi închise.

 

Pentru detalii privind condiţiile de finanţare specifice apelului vă rugăm să consultaţi ghidul aplicantului şi documentele anexate acestuia.

 

Marți, 8 octombrie 2019, FRDS a publicat Corrigendum nr. 1 la Ghidul aplicanților (inclusiv anexe) pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1 – apel pentru propuneri de inițiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu statele donatoare, dezvoltării de parteneriate și de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală.

 

Marți, 10 decembrie 2019, FRDS a publicat Corrigendum nr. 2 la Ghidul aplicanților pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1 – apel pentru propuneri de inițiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu statele donatoare, dezvoltării de parteneriate și de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală.

 

Joi, 25 iunie 2020, FRDS a publicat Corrigendum nr. 3 la Ghidul aplicanților pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1 – apel pentru propuneri de inițiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu statele donatoare, dezvoltării de parteneriate și de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală. Prin intermediul acestui corrigendum au fost prelungite termenul limită final și termenele limită intermediare de depunere a inițiativelor bilaterale în cadrul Apelului 1, în cazul apelurilor de propuneri de proiecte ”Acces la finanțare – 2020”, ”Drepturile omului” și ”Intervenții prioritare”, aferente Progamului Dezvoltare locală.

 

Miercuri, 27 ianuarie 2021, FRDS a publicat Corrigendumul nr. 4 la Ghidul aplicanților pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1 – apel pentru propuneri de inițiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu statele donatoare, dezvoltării de parteneriate și de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală. prin intermediul său, au fost prelungite termenul limită final și termenele limită intermediare de depunere a inițiativelor bilaterale în cadrul Apelului 1, în cazul apelurilor de propuneri de proiecte „Drepturile omului – implementare la nivel național”, „Creșterea incluziunii și abilitării romilor” (runda a 2-a) și a schemelor de granturi mici ”Acces la finanțare – 2021”, și ”Intervenții prioritare”, aferente Progamului Dezvoltare locală.

 

Joi, 5 august 2021, FRDS a publicat Corrigendum-ul nr. 5 la Apelul 1 – apel pentru propuneri de inițiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu statele donatoare, dezvoltării de parteneriate și de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală. Documentul aduce modificări la nivelul Ghidului aplicanților pentru fonduri bilaterale, al anexei nr. 1 – Cererea de finanțare și al anexei nr. 6 – Cererea de plată. Astfel, prin intermediul acestui corrigendum a fost actualizat termenul final de depunere a inițiativelor bilaterale în cadrul Apelului 1 si cel intermediar de depunere a inițiativelor bilaterale aferente schemei de granturi mici ”Intervenții prioritare pentru comunitățile rome”, a fost revizuit modul de furnizare a serviciilor de help desk iar formularul cererii de finanțare și declarația aferentă cererii de plată au fost completate cu prevederi referitoare la dubla finanțare.

Noutăți

Termenele de depunere a inițitativelor bilaterale în cadrul Apelului 1 au fost actualizate, în concordanță cu noul calendar estimativ al lansării apelurilor de proiecte în cadrul Programului

 

Miercuri, 27 ianuarie 2021, FRDS a publicat un nou corrigendum (4) la Ghidul aplicanților pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1 – apel pentru propuneri de inițiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu statele donatoare, dezvoltării de parteneriate și de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Prin intermediul acestui corrigendum au fost prelungite termenul limită final și termenele limită intermediare de depunere a inițiativelor bilaterale în cadrul Apelului 1, în cazul apelurilor de propuneri de proiecte „Drepturile omului – implementare la nivel național”, „Creșterea incluziunii și abilitării romilor” (runda a 2-a) și a schemelor de granturi mici ”Acces la finanțare – 2021”, și ”Intervenții prioritare”, aferente Progamului Dezvoltare locală. Consultă pachetul de documente actualizat aferente Apelului 1.

 

* * *

 

Corrigendum nr. 3 la Ghidul aplicanților pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1

 

Joi, 25 iunie 2020, FRDS a publicat Corrigendum nr. 3 la Ghidul aplicanților pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1 – apel pentru propuneri de inițiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu statele donatoare, dezvoltării de parteneriate și de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Prin intermediul acestui corrigendum au fost prelungite termenul limită final și termenele limită intermediare de depunere a inițiativelor bilaterale în cadrul Apelului 1, în cazul apelurilor de propuneri de proiecte ”Acces la finanțare – 2020”, ”Drepturile omului” și ”Intervenții prioritare”, aferente Progamului Dezvoltare locală. Consultă pachetul de documente actualizat aferente Apelului 1.

 

* * *

 

Corrigendum nr. 2 la Ghidul aplicanților pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1

 

Marți, 10 decembrie 2019, FRDS a publicat Corrigendum nr. 2 la Ghidul aplicanților pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1 – apel pentru propuneri de inițiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu statele donatoare, dezvoltării de parteneriate și de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală. Prin intermediul acestui corrigendum au fost actualizate termenele limită intermediare de depunere a inițiativelor bilaterale în cadrul Apelului 1, în cazul apelurilor de propuneri de proiecte Dezvoltare locală, Creșterea incluziunii și abilitarea romilor și Acces la finanțare. Modificările au fost operate și în Ghidul aplicanților, pachetul de documente actualizat poate fi consultat aici.

 

* * *

 

Modul de accesare a fondurilor bilaterale din cadrul Programului, simplificat

 

Marți, 8 octombrie 2019, FRDS a publicat Corrigendum nr. 1 la Ghidul aplicanților (inclusiv anexe) pentru fonduri bilaterale aferent Apelului 1 – apel pentru propuneri de inițiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu statele donatoare, dezvoltării de parteneriate și de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală. Consultă documentele de apel.

 

 

* * *

 

Prelungirea termenelor intermediare de depunere a iniţiativelor bilaterale în cadrul Apelului 1

 

FRDS anunţă, 26 martie 2019, prelungirea termenelor intermediare de depunere a iniţiativelor bilaterale în cadrul Apelului 1, în cazul apelurilor de propuneri de proiecte Reducerea sărăciei şi Educaţie incluzivă pentru copii şi tineri în situaţii de risc, astfel:

  • 8 aprilie 2019, în cazul iniţiativelor bilaterale care vizează pregătirea şi depunerea unui proiect bilateral în cadrul apelului de propuneri de proiecte Reducerea sărăciei, lansat la 6 decembrie 2018, cu termen limită de depunere 8 mai 2019
  • 19 aprilie 2019, în cazul iniţiativelor bilaterale care vizează pregătirea şi depunerea unui proiect bilateral în cadrul apelului de propuneri de proiecte Educaţie incluzivă pentru copii şi tineri în situaţii de risc, lansat la 12 decembrie 2018, cu termen limită de depunere 28 mai 2019.
Rezultate

Iniţiative bilaterale contractate până la data de 20.02.2020:

Nr. crt. Beneficiar Date depunerii cererii Partener din statele donatoare Data semnarii contractului Grant aprobat (euro)
1. Asociatia FDP – Protagonisti in educatie 01.03.2019 Distinkt Consultancy, Norvegia 02.04.2019  

3.020

 

2. Fundatia Mihai Eminescu Trust 04.03.2019 Distinkt Consultancy, Norvegia 24.04.2019 2.560
3. Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART 05.03.2019 Terram Pacis

Mangfoldhuset, Norvegia

26.03.2019 5.000
4. Fundatia Sense International Romania 19.04.2019 Signo Foundation, Norvegia 14.05.2019 3.520
5. Fundatia “Origini Carpatice” 22.04.2019 Veksttorget AS, Norvegia 14.05.2019 4.440
6. Comuna Prejmer, judetul Brasov 24.04.2019 Bente Aid, Norvegia 09.05.2019 2.970
7. Asociația C.R.O.N.O. – Centrul de resurse pentru organizațiile non-profit din Oltenia 10.01.2020 Newschool AS, Norvegia 30.01.2020 5.000
8. Asociaţia Caritas Eparhial Oradea 17.01.2020 Skyhøyt live scene, Norvegia 06.02.2020 5.000
9. Asociatia SPUNE ”DA” VIETII 20.01.2020 Culture Break Borders Norvegia 06.02.2020 3.240
10. Asociatia Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC 20.01.2020 Focus Care Academy LTD,

Norvegia

04.02.2020 3.780
11. Primăria Tășnad 21.01.2020 Culture Break Borders Norvegia 11.02.2020 5.000

 

* * *

 

Iniţiative bilaterale depuse până la 20.02.2020 şi stadiul verificării lor

 

În luna ianuarie 2019 FRDS a lansat Apelul 1 pentru propuneri de iniţiative bilaterale destinate identificării de parteneri pentru proiecte derulate în parteneriat cu Statele Donatoare, dezvoltării de parteneriate şi de proiecte bilaterale în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Iniţiativele bilaterale depuse până la 20.02.2020 şi stadiul verificării lor:

 

Nr. Organizație Depunere Rezoluție
1. Universitatea Politehnica Timișoara 01.02.2019 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
2. Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană 26.02.2019 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
3. Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART 28.02.2019 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
4. Asociația FDP – Protagoniști în educație 01.03.2019 aprobată
5. Centrul de Formare și Evaluare  în Asistență Socială (CFCECAS) 01.03.2019 retrasă
6. Fundația Mihai Eminescu Trust 04.03.2019 aprobată
7. Fundația EuroEd 04.03.2019 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
8. Fundația Copiii pentru Copii – Copiii Pacii 04.03.2019 respinsă
9. Dorcas Aid România 04.03.2019 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
10. Asociația de Arte și Spiritualitate ZAN ART 05.03.2019 aprobată
11. Fundația ”Origini Carpatice” 05.03.2019 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
12. Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană 06.03.2019 retrasă
13. Asociația Semper Musica 14.03.2019 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
14. Bente Aid 11.04.2019 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
15. Fundația Sense International România 19.04.2019 aprobată
16. Fundatia “Origini Carpatice” 22.04.2019 aprobată
17. Comuna Prejmer, județul Brașov 24.04.2019 aprobată
18. Asociația Semper Musica 25.09.2019 respinsă
19. GS MiljoConsult 18.10.2019 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
20. GS MiljoConsult 31.10.2019 respinsă
21. Asociația C.R.O.N.O. – Centrul de resurse pentru organizațiile non-profit din Oltenia 06.01.2020 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
22. Asociația C.R.O.N.O. – Centrul de resurse pentru organizațiile non-profit din Oltenia 10.01.2020 aprobată
23. Primăria Gruiu, județul Ilfov 13.01.2020 respinsă la verificarea administrativă și de eligibilitate
24. Asociaţia Caritas Eparhial Oradea 17.01.2020 aprobată
25. Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC 20.01.2020 aprobată
26. Asociaţia SPUNE ”DA” VIEȚII 20.01.2020 aprobată
27. Primăria Tășnad, județul Satu Mare 21.01.2020 aprobată