Copyright 2019 FRDS

Back

PARTENERI

„Cu oameni, pentru oameni”

Programul Dezvoltare locală este derulat de către FRDS în parteneriat cu Consiliul Europei (CoE) și Asociația Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale (KS).

Consiliul Europei

Asociația Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale (KS)

Consiliul Europei (CoE) este organizaţia lider în domeniul drepturilor omului pe continentul european. Aceasta include 47 de state membre, dintre care 28 sunt membre ale Uniunii Europene. Toate statele membre ale Consiliului Europei au semnat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, un tratat conceput să protejeze drepturile omului, democraţia și preeminenţa dreptului. Curtea Europeană a Drepturilor Omului supraveghează punerea în aplicare a Convenţiei în statele membre.

Asociația Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale (KS) este singura asociație națională norvegiană pentru municipalități și regiuni și are ca membri toate cele 423 de municipalități și 18 județe din Norvegia. În cadrul Programului Dezvoltare locală, KS este partener din partea donatorilor (DPP).

Unul dintre principalele obiective ale Granturilor SEE și Norvegiei este consolidarea relațiilor dintre statele donatoare – Norvegia, Islanda și Liechtenstein – și România. Pentru a susține acest obiectiv, KS are o responsabilitate specială ca DPP în identificarea și promovarea activităților bilaterale în cooperare cu FRDS.

KS este asociația care apără interesele membrilor săi  și, ca atare,  reprezintă interesele acestora în relația cu guvernul central. De asemenea, KS este responsabilă pentru efectuarea negocierilor colective centrale în numele municipalităților și județelor ca angajatori. Are 273 de angajați, precum si un sediu central din Oslo, șapte birouri regionale și o reprezentanță la Bruxelles. KS este membru al Comitetului European al Municipalităților și Regiunilor – CEMR, al Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, al Orașelor Unite și al Administrației Locale – UCLG și este implicat în proiecte internaționale de peste 20 de ani.