Copyright 2019 FRDS

Back

INFORMAȚII GENERALE

„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes”

Henry Ford

Consolidarea relaţiilor bilaterale dintre Liechtenstein, Islanda și Norvegia (Statele Donatoare) şi Statele Beneficiare reprezintă un obiectiv major al Granturilor SEE şi Norvegiene pentru perioada 2014-2021 şi, prin urmare, al Programului Dezvoltare locală.

În acest sens, Programul încurajează și acordă sprijin entităților din România și din Statele Donatoare care acționează în domeniile Programului pentru a se întâlni, a împărtăși informații și experiențe, a discuta / a stabili parteneriate și a elabora proiecte în parteneriat care să fie finanțate în cadrul Programului.

Cooperarea între entităţile din România şi entităţile din Statele Donatoare sunt încurajate şi facilitate pentru a face posibil transferul cunoştinţelor, experienţelor şi celor mai bune practici necesare în pregătirea, implementarea şi sustenabilitatea proiectelor. Pe termen scurt, se urmăreşte îmbunătăţirea implementării şi a rezultatelor proiectelor finanţate în cadrul Programului iar, pe termen lung, consolidarea relaţiilor bilaterale dintre Statele Donatoare şi România.