Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Ziua Internațională a Romilor: La multi ani tuturor romilor din România și de pretutindeni!

Ziua Internațională a Romilor: La multi ani tuturor romilor din România și de pretutindeni!

De Ziua Internațională a Romilor, FRDS își reafirma angajamentul asumat încă din anul 2007, odată cu lansarea Programului de Intervenţii Prioritare, de a contribui activ la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi la creşterea incluziunii sociale a romilor din România. Reamintim în acest context faptul că Programul #Dezvoltarelocala administrat de FRDS şi finanţat din #EEANorwayGrants, aloca 17,6 milioane de euro pentru finanţarea acelor măsuri menite să contribuie la creşterea calităţii vieţii în comunităţile de romi, la combaterea discriminării, la împuternicirea comunităţilor şi a liderilor acestora precum şi la protejarea şi promovarea culturii romilor din România.

Printre proiectele deja finanţate în cadrul Programului se numără şi cel adresat comunităţii de romi de la Pata-Rât, din Cluj-Napoca, prezentat pe larg în materialul publicat de eeagrants.org: https://eeagrants.org/news/roma-empowerment-way-forward