Sesiune informativă dedicată promotorilor și partenerilor proiectelor de educație incluzivă finanțate în cadrul Programului
Reprezentanți ai celor 7 proiecte finanțate în cadrul apelului “Educatie incluzivă pentru copii și tineri în situatii de risc” au participat joi, 10 decembrie 2020, la un seminar informativ online dedicat prezentării regulilor de implementare a proiectelor.
În cadrul seminarului, echipa FRDS a prezentat celor 18 participanți (membri ai echipelor de proiect) principalele prevederi ale contractelor de finanțare, aspecte generale privind managementul proiectului (asigurarea resurselor umane și financiare, modificarea contractului de finanțare, organizarea activităților, raportarea și sustenabilitatea proiectului) și derularea achiziţiilor publice (achiziția de lucrări, bunuri şi servicii la nivelul proiectului, respectiv monitorizarea şi raportarea acestora), reglementări privind managementul financiar (prefinanțarea, depunerea cererilor de plată, autorizarea, eligibilitatea și decontarea cheltuielilor directe și indirecte în cadrul proiectelor), respectiv regulile generale privind informarea și comunicarea la nivel de proiect (identitatea vizuală a finanțatorilor, modificarea planului de comunicare, cerințe obligatorii de informare și promovare etc.). Formatul evenimentului a permis adresarea de întrebări pe marginea informațiilor prezentate.
Informații detaliate cu privire la procesul de implementare se regăsesc în Manualul de Implementare a proiectelor, document care poate fi consultat online.
Reamintim că 7 proiecte, în valoare totală de cca. 8 milioane de euro, au fost contractate în cadrul apelului ”Educație incluzivă pentru copii și tineri în situații de risc”. Proiectele sunt derulate de Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Organizaţia Salvaţi Copiii România, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Fundaţia Alături de Voi România şi Fundația YANA – You Are Not Alone Charitable Foundation. Proiectele își propun să contribuie la creșterea incluziunii sociale a copiilor și tinerilor aflați în risc de abandon școlar și a celor cu cerințe educaționale speciale (CES). Detalii privind implementarea tuturor acestor proiecte vor fi prezentate și actualizate periodic de FRDS în cadrul secțiunii dedicate proiectelor de educație incluzivă, din cadrul paginii web alocată Programului Dezvoltare locală, https://dezvoltare-locala.frds.ro/.