Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > 10 județe vor beneficia de fondurile de dezvoltare locală disponibile prin intermediul Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021

10 județe vor beneficia de fondurile de dezvoltare locală disponibile prin intermediul Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021

În următorii 3 ani, investiții în valoare totală de peste 8,5 milioane de euro vor fi realizate în beneficiul a peste 350 de comunități dezavantajate din județele Bacău, Bihor, Buzău, Iași, Mureș, Neamț, Sibiu, Timiș, Vaslui și Vrancea. Fondurile sunt asigurate prin intermediul Programului Dezvoltare locală, gestionat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, și vor fi orientate spre îmbunătățirea condițiilor de viață și a accesului la servicii pentru grupurile dezavantajate. Vor fi finanțate măsuri de combatere a violenței domestice și de facilitare a accesului la servicii sociale și de sănătate pentru populația vulnerabilă din mediul rural. 

Fondurile au fost alocate prin intermediul unei competiții la care s-au înscris 101 de proiecte de dezvoltare locală, în valoare de peste 130 de milioane de euro. Cele 6 proiecte câștigătoare au fost inițiate de DGASPC Bacău și DGASPC Buzău, Institutul de Medicină Legală Iași și Institutul Național de Sănătate Publică, Comuna Sânpetru de Câmpie din județul Mureș și de SOS Satele Copiilor România. Granturile alocate acestor proiecte sunt de 700.000 – 2.500.000 euro.

Peste 5.000 de persoane se estimează că vor beneficia de investițiile ce vor fi realizate prin intermediul celor 6 proiecte. Este vorba de victime ale violenței domestice, persoane fără loc de muncă sau fără venituri, membri ai unor familii vulnerabile, adulți și copii cu dizabilități, vârstnici, dar și profesioniști implicați în furnizarea de servicii tuturor acestor categorii sociale vulnerabile. În perioada următoare, cele 6 proiecte aprobate vor intra în faza de contractare.