Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Consiliul Europei organizează la începutul lunii aprilie conferința “Tinerii romi: împreună pentru emancipare și abilitare. Rolul istoriei în participarea și incluziunea tinerilor romi”

Consiliul Europei organizează la începutul lunii aprilie conferința “Tinerii romi: împreună pentru emancipare și abilitare. Rolul istoriei în participarea și incluziunea tinerilor romi”

În cadrul programului președinției germane a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor și a celei de-a 50-a aniversare a Primului Congres Romani, Consiliul Europei organizează online conferința “Tinerii romi: împreună pentru emancipare și abilitare. Rolul istoriei în participarea și incluziunea tinerilor romi”.

Evenimentul are loc în perioada 7-8-9 aprilie 2021, agenda și modalitatea de desfășurare a conferinței urmând a facilita învățarea reciprocă, interacțiunea și dialogul dintre participanți. Limbile de lucru ale conferinței sunt engleza, franceza și romani.

Conferința își propune să consolideze cunoașterea istoriei, culturii și identității romilor și călătorilor, ca factor pentru consolidarea incluziunii sociale și a participării tinerilor romi și călători. Evenimentul se adresează tinerilor romi și neromi, liderilor de tineret și reprezentanților organizațiilor și rețelelor care lucrează cu comunitățile de romi, în întreaga Europă.
Termenul limită de înscriere la eveniment este 31 martie 2021. Nota-concept, agenda evenimentului și formularul de înscriere pot fi accesate la adresa https://youthapplications.coe.int/Application-forms. Pentru mai multe informații, cei interesați pot contacta organizatorii la adresa de e-mail eyc.programme@coe.int.