Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Schema de granturi mici “Acces la finanțare” va fi relansată la începutul lunii aprilie

Schema de granturi mici “Acces la finanțare” va fi relansată la începutul lunii aprilie

Documentația aferentă apelului “Acces la finanțare – 2021” se află într-o etapă avansată de pregătire, lansarea acestuia fiind estimată în prima săptămână a lunii aprilie 2021. Apelul se adresează autorităților locale și are în vedere acordarea de granturi cu valori cuprinse între 5.000 și 40.000 de euro, în scopul elaborării de documentații tehnice necesare realizării de investiții în infrastructura socială a localităților care includ comunități dezavantajate.

Noul apel nu aduce schimbări semnificative de abordare, comparativ cu cele precedente. 

Reamintim că până în acest moment în cadrul schemei de granturi mici ”Acces la finanțare” au fost deschise două sesiuni de finanțare, aferente anilor 2019 și 2020, prin intermediul cărora au fost finanțate 17 proiecte, în valoare totală de cca. 400.000 de euro. Investițiile propuse în cadrul proiectelor finanțate au vizat îmbunătățirea infrastructurii rutiere, modernizarea și construirea de poduri, construirea și reabilitarea de școli și gradinițe, respectiv modernizarea infrastructurii medicale de la nivel local.