Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Opt organizații neguvernamentale, o universitate și o entitate publică au rămas în competiția pentru obținerea celor 8,8 milioane de euro disponibile în cadrul Programului Dezvoltare locală, pentru proiecte naționale în domeniul drepturilor omului

Opt organizații neguvernamentale, o universitate și o entitate publică au rămas în competiția pentru obținerea celor 8,8 milioane de euro disponibile în cadrul Programului Dezvoltare locală, pentru proiecte naționale în domeniul drepturilor omului

Fondul Român de Dezvoltare Socială a publicat miercuri, 23 iunie 2021, lista celor 10 proiecte depuse în cadrul apelului „Drepturile omului – implementare la nivel național” și care au fost admise în etapa evaluării de conținut. Bugetele cumulate ale celor 10 proiecte depășesc valoarea de 11 milioane de euro, în condițiile în care suma disponibilă în cadrul apelului este de cca. 8,8 milioane.

La termenul limită din luna aprilie 2021, un număr total de 18 proiecte au fost depuse în cadru apelului „Drepturile omului – implementare la nivel național”, 8 dintre acestea părăsind competiția în etapa verificării formale. Inițiatorii proiectelor respinse (7 organizații neguvernamentale și o universitate) au depus documente care s-au dovedit a fi fie incomplete, fie neconforme cerințelor apelului.   

Majoritatea celor 10 proiecte admise în urma verificării formale urmăresc promovarea drepturilor copilului și a persoanelor cu dizabilități. Alte grupuri țintă vizate de proiectele care continuă competiția sunt persoanele private de libertate, persoanele LGBTI și victimele abuzului și violenței domestice și de gen.

Pentru proiectele rămase în cursă urmează evaluarea de conținut, etapă ce va fi cel mai probabil finalizată în luna septembrie 2021.

Lansat în luna ianuarie 2021, apelul de propuneri de proiecte „Drepturile omului – implementare la nivel național” este finanțat din Granturile Norvegiene 2014 – 2021 și își propune să finanțeze inițiative menite să sprijine demersurile de implementare a deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg (CEDO) și a recomandărilor de țară emise de alte organisme ale Consiliului Europei, pentru România.

Resurse:

sursa foto: http://ennhri.org/