Sprijin pentru copiii din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate
SOS Satele Copiilor, împreună cu partenerii săi SOS Children’s Village Norvegia și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, au lansat în data de 16 iunie 2021 proiectul „Dezvoltarea unui model de intervenție pentru copiii aflați în situații vulnerabile din județul Sibiu”, finanțat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), prin Programul Dezvoltare locală.
Proiectul și-a propus să ofere sprijin unui număr de 480 de copii proveniți din familii vulnerabile din orașele Agnita și Avrig și din comunele Ațel, Brăteiu, Slimnic și Valea Viilor, prin dezvoltarea și implementarea unui model de intervenție care să prevină separarea copiilor de familiile lor biologice, prin facilitarea accesului acestora și a familiilor lor la servicii sociale, educaționale și de ocupare.
“Lucrăm cu familiile biologice pentru a preveni separarea copiilor de părinți. În județul Sibiu desfășurăm activități de prevenire a separării copiilor de familie încă din 2004. Principalele zone în care am activat sunt Cisnădie, Municipiul Sibiu, Roșia, Sadu, Vurpăr și Chirpăr. Acum este un moment în care, cu acest proiect, ne extindem în alte șase comunități. Totodată, continuăm ce am început în 2015-2016, când am implementat, împreună cu DGASPC Sibiu, un proiect prin care am elaborat prima diagnoză socială a județului Sibiu”, a declarat, în cadrul evenimentului de lansare, doamna Nicoleta Moldovanu, director dezvoltare programe în cadrul SOS Satele Copiilor România.
Precedentul proiect a fost finanțat tot de FRDS, prin intermediul Programului RO10 Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și promovarea incluziunii sociale, finanțat prin Granturile SEE 2009 – 2014.
Proiectul „Dezvoltarea unui model de intervenție pentru copiii aflați în situații vulnerabile din județul Sibiu” beneficiază de o finanțare în valoare de 500.338 euro, oferită de Granturile Norvegiene 2014-2021. Proiectul a fost finanțat în cadrul apelului Dezvoltare locală, apel care și-a propus să contribuie la creşterea accesului grupurilor defavorizate la serviciile sociale de calitate.