Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Modalități de învățare distractivă, folosind metoda LEGO, prezentate cadrelor didactice din Săcueni, Bihor

Modalități de învățare distractivă, folosind metoda LEGO, prezentate cadrelor didactice din Săcueni, Bihor

Cadrele didactice din Săcueni, județul Bihor, care lucrează cu copii de etnie romă, s-au convins încă o dată că educația poate fi distractivă. Metoda de învățare care le-a fost prezentată se numește LEGO și folosește creativitatea pentru a dezvolta gândirea independentă, capabilă să identifice soluții inovatoare la probleme actuale și viitoare.

La sfârșitul anului 2021, timp de 5 zile, 20 de profesori de la Liceul Teoretic ”Petofi Sandor” din Săcueni au aflat cum pot folosi această metodă de predare la clasele lor. “A fost o experiență foarte placută, am învățat mult de la traineri. Am participat la exerciții practice, am programat roboți. S-au schimbat rolurile, noi profesorii am fost copii, iar trainerii ne-au dat indicații”, a declarat, la sfarșitul cursului, doamna Andrea Peter Pako, unul dintre profesorii participanți.

În perioada următoare, profesorii vor trebui să pună în practică cele învățate, utilizând metoda LEGO în predarea materiilor din sfera S.T.E.M (Science, Technology, Engineering, Math), a informaticii și limbilor străine. În contextul în care la curs au fost prezenți și educatori, noua metodă va fi introdusă și la ciclul preșcolar.

“Succesul cursului a trezit dorința ca, în funcție de identificarea altor surse de finanțare, să poată fi organizate și ale sesiuni de pregătire cu această temă”, au transmis reprezentanții autorității locale din Săcueni, promotorul proiectului.

Pregătirea cadrelor didactice în metode inovatoare de învățare este o componentă esențială a proiectului „Îmbunătățirea calității serviciilor educaționale și de sănătate pentru romi, în Orașul Săcueni”, derulat de Primăria Orașului Săcueni, cu sprijinul financiar al Programului Dezvoltare locală. Proiectul se desfășoară în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2023 și beneficiază de fonduri în valoare de 496.532 euro, oferite de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2021. Inițiatorii proiectului și-au propus să asigure acces la servicii educaționale și de sănătate de calitate pentru 425 de copii de etnie romă din oraș, contribuind, în același timp, la combaterea discriminării și excluziunii sociale a romilor.

Mai multe informații despre proiect puteți obține accesând:

https://www.facebook.com/Educatiesisanatatesacueni/

https://educatiesisanatatesacueni.ro/