Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > „PALCommunity”, proiect implementat de HOSPICE Casa Speranței în cadrul Programului Dezvoltare locală, premiat în cadrul Micii Gale de Recunoștință

„PALCommunity”, proiect implementat de HOSPICE Casa Speranței în cadrul Programului Dezvoltare locală, premiat în cadrul Micii Gale de Recunoștință

Organizată de figo.pay, social.ro și CEC Bank la București, în data de 7 decembrie 2022, Mica Gală de Recunoștință a fost parte a evenimentului “Impactul Dizabilității în economia românească – oportunitate, nu obstacol”, dedicat celebrării Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități. Evenimentul și-a propus să atragă atenția asupra rolului și impactului  persoanelor cu dizabilități și a celor cu nevoi speciale în economia românească și asupra necesității unor politici incluzive naționale care să ia în calcul nevoile acestor categorii de persoane.

Proiectul premiat în cadrul galei – „PALCommunity – Creşterea accesului la servicii de paliaţie pentru beneficiari din comunităţi dezavantajate” – este o inițiativă a Fundației Hospice Casa Speranței prin care pacienți copii și adulți cu boli cronice progresive din peste 100 de comunități rurale și mici urbane au acces la servicii de îngrijire paliativă. Prin intermediul proiectului, beneficiază de astfel de servicii peste 1.500 de persoane, din comunități defavorizate din județele Brașov, Alba, Giurgiu, Ilfov, Bihor și Bacău. Îngrijirea este asigurată fie de profesioniștii din comunitățile vizate de proiect – în cazul pacienților cu nevoi de bază, fie prin intermediul unor echipe specializate de îngrijiri la domiciliu, în ambulatorii sau în centre de zi specializate – în cazul pacienților cu nevoi complexe. Concomitent, membrii familiilor pacienților primesc îndrumare și consiliere.

“Ne declarăm recunoscători pentru că HOSPICE a câștigat premiul pentru proiectul ”PALcommunity”. Este o bucurie să vedem că implicarea noastră este recunoscută și apreciată”, au declarat, la primirea premiului, reprezentanții HOSPICE.

Din iulie 2021 și până acum, prin intermediul proiectului au fost instruiți în domeniul îngrijirii paliative 145 de medici, asistenți medicali și asistenți sociali, au fost înregistrate peste 13.700 de vizite la domiciliile pacienților și 545 de consultații realizate în sistem ambulator și au fost realizate peste 780 de sesiuni telefonice de consiliere. Centrele de zi angrenate în proiect au găzduit peste 1.800 de participări ale persoanelor cu boli incurabile la activități de terapie prin joc, educație personalizată, de tratamente medicale și consiliere psiho-emoțională. Complementar, au fost organizate 4 tabere dedicate copiilor cu boli incurabile, fraților acestora, copiilor pacienților adulți și ai pacienților care au decedat precum și o tabără destinată mamelor care și-au pierdut copiii din cauza unei boli incurabile.

Finanțat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), prin Programul “Dezvoltare locală”, proiectul Proiectul “PALCommunity – Creşterea accesului la servicii de paliaţie pentru beneficiari din comunităţi dezavantajate” este implementat de Fundația Hospice Casa Speranței, în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov, Asociația Lumina, Asociația Hospice Eliana și Asociația Hospice Emanuel. Proiectul se desfășoară în perioada iulie 2021 – decembrie 2023 și beneficiază de o finanțare în valoare de 2.091.652 de euro, oferită de Norvegia, prin Granturile Norvegiene 2014-2021.Descoperă mai multe despre proiect accesând pagina web a acestuia.