Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Noi activități bilaterale planificate în cadrul Programului Dezvoltare locală: schimb de bune practici cu entități din Norvegia în domeniile drepturilor omului, locuirii sociale și energiei verzi

Noi activități bilaterale planificate în cadrul Programului Dezvoltare locală: schimb de bune practici cu entități din Norvegia în domeniile drepturilor omului, locuirii sociale și energiei verzi

Peste 1,4 milioane de euro au fost investite de Fondul Român de Dezvoltare Socială până acum, în cadrul Programului Dezvoltare locală, în scopul întăririi relațiilor bilaterale dintre România și cele trei state donatoare ale Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021 – Islanda, Liechtenstein și Norvegia -, alte cca. 400.000 de euro fiind deja alocate unor inițiative și activități de schimb de experiență și bune practici planificate în următoarele luni.

Eforturile depuse de FRDS în acest sens nu se opresc însă aici. În luna ianuarie 2024, donatorii au oferit Operatorilor de Program posibilitatea de a solicita suplimentarea fondurilor bilaterale alocate programelor pe care le implementează, în scopul finanțării de noi inițiative și activități bilaterale. Profitând de oportunitate, FRDS a depus 5 noi expresii de interes, din care 3 au fost deja aprobate (restul fiind plasate pe o listă de rezervă, urmând a fi finanțate în măsura în care vor fi disponibilizate noi resurse financiare).

Cele 3 noi activități aprobate de Comitetul Comun pentru Fondurile Bilaterale urmează a fi derulate de FRDS, în parteneriat cu Asociația Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale (KS), în perioada iulie 2024 – aprilie 2025. Acestea vizează implicarea reprezentanților unor proiecte finanțate prin Programul Dezvoltare locală, dar și a altor entități relevante din România (în principal autorități locale), în activități de schimb de experiență și bune practici cu organizații similare din Norvegia și Islanda, axate pe tematica locuirii sociale, utilizării energiei verzi ca instrument de dezvoltare locală, respectiv promovării și protecției drepturilor omului, în special în cazul membrilor unor grupuri sociale vulnerabile.

Participanții din România la aceste activități bilaterale vor fi selectați în urma unor apeluri deschise de candidaturi. În acest sens, beneficiarii Programului Dezvoltare locală interesați să participe la aceste activități sunt invitați să urmărească anunțurile ce vor fi publicate de FRDS pe pagina web dedicată Programului – https://dezvoltare-locala.frds.ro/ -, pentru a afla din timp cum își pot depune candidatura.