Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Impactul Programului Dezvoltare locală: Povești de succes din 8 comunități

Impactul Programului Dezvoltare locală: Povești de succes din 8 comunități

Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) are plăcerea de a anunța lansarea unui film documentar emoționant, care pune în lumină rezultatele remarcabile ale Programului Dezvoltare Locală. Acest program a finanțat 111 proiecte menite să aducă schimbări semnificative în comunitățile vulnerabile din România. Documentarul, acum disponibil pe YouTube, oferă o privire detaliată asupra a opt proiecte reprezentative, câte unul din fiecare regiune de dezvoltare economică, prezentând poveștile de succes ale beneficiarilor acestor inițiative.

În Regiunea Centru, în comuna Săsciori, autoritățile locale au reușit să combată abandonul școlar în rândul copiilor romi prin reabilitarea unui centru de zi. Aici, copiii își fac temele, primesc un prânz cald și participă la activități recreative, ceea ce le îmbunătățește semnificativ șansele de reușită educațională și socială.

În Regiunea Nord-Est, documentarul ne poartă la Penitenciarul Iași, unde condițiile de detenție au fost modernizate. Investițiile și cursurile de calificare urmate de deținuți contribuie la respectarea drepturilor omului și creează premisele unei reintegrări mai bune în societate.

Mai departe, mergem în Regiunea Sud-Est, autoritățile județene de asistență socială au reușit, prin înființarea a două centre, să  furnizeze servicii sociale și medicale esențiale pentru persoanele cu dizabilități din mediul rural.

Ajungem în Regiunea București-Ilfov, filmul evidențiază lupta comunității LGBTQ împotriva discriminării și eforturile constante pentru acceptare și integrare în societate.

În Regiunea Sud-Vest, la Polovragi, un centru comunitar de servicii integrate oferă comunității de romi acces la servicii educaționale, sociale, medicale și de participare la viața publică, contribuind la o mai bună incluziune socială.

În Regiunea Sud-Muntenia, tinerii în căutarea unui loc de muncă au beneficiat de calificări profesionale și sprijin în identificarea și obținerea unui job, eforturi ce le pot transforma viața în bine.

În Vestul României, Institutul de Sănătate Publică a înființat opt centre comunitare integrate, oferind persoanelor vârstnice din localitățile rurale izolate acces la servicii sociale și medicale necesare.

În Regiunea Nord-Vest, în județul Bihor, bolnavii cronici au primit tratament paliativ datorită inițiativei Hospice Casa Speranței, asigurându-le confort și demnitate în ultimele momente de viață, mai ales în zonele rurale și urbane dezavantajate.

Vă invităm să vizionați și să împărtășiți acest documentar pentru a inspira și alte comunități să urmeze exemplul acestor povești de succes și solidaritate. Descoperiți cum intervențiile sprijinite financiar de Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 au transformat vieți și comunități din întreaga țară.