Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > VIDEO. Proiecte finanțate de Programul Dezvoltare locală au derulat acțiuni pentru reducerea efectelor sociale și economice ale COVID-19 în rândul grupurilor dezavantajate

VIDEO. Proiecte finanțate de Programul Dezvoltare locală au derulat acțiuni pentru reducerea efectelor sociale și economice ale COVID-19 în rândul grupurilor dezavantajate

Două proiecte finanțate în cadrul apelului restrâns Reducerea sărăciei au derulat acțiuni pentru reducerea efectelor sociale și economice ale COVID-19 în rândul grupurilor dezavantajate.

În contextul prevenirii îmbolnăvirii cu virusul COVID-19, în cadrul proiectului S.M.A.R.T. – Servicii Multifuncționale Anti-sărăcie pentru Reintegrare și Transformare, derulat de Armata Salvării, s-a desfășurat o campanie de sprijinire a persoanelor fără adăpost din București și Ploiești, prin furnizarea de alimente și servicii de asistență socială. În același timp, proiectul derulează programe de informare și educație privind măsurile de protecție și normele de igienă necesare pentru a preveni contactarea și răspândirea virușilor cu transmitere directă.

De asemenea, Joi, 16 aprilie 2020, pentru a ajuta persoanele puternic defavorizate din comunitatea Pata-Rat, în cadrul proiectului Intervenții integrate replicabile pentru locuire incluzivă și combaterea marginalizării în Zona Metropolitană Cluj, derulat de Zona Metropolitană Cluj, a distribuit 350 de pachete cu produse alimentare, acțiune care respectă măsurile de protecție impuse de către stare de urgență. Fiecare pachet a fost conceput pentru a acoperi patru zile, pentru a asigura minimul necesar până după Paște. Pe lângă cârnați, pâine și paste, fiecare pachet conținea și un tort.
O acțiune similară a avut loc marți, 14 aprilie. Implicarea Zonei Metropolitane Cluj vine în contextul vizitelor făcute de echipa de facilitatori comunitari ai proiectului, în timpul căruia membrii comunității au solicitat în mod explicit sprijin alimentar în această perioadă.

Radio Europa Liberă a acoperit, prin intermediul unui reportaj, acțiunea celor de la Zona Metropolitană Cluj, reportaj pe care vă invităm să îl urmăriți:

Reportaj Radio Europa Liberă Pata-Rât from Zona Metropolitană Cluj on Vimeo.