Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Apelul de proiecte Acces la finanțare – 2020: 18 proiecte admise pentru evaluarea de conținut

Apelul de proiecte Acces la finanțare – 2020: 18 proiecte admise pentru evaluarea de conținut

FRDS a publicat luni, 9 noiembrie 2020, lista actualizată a proiectelor depuse în cadrul apelului Acces la finanțare – 2020 și admise pentru etapa evaluării de conținut. Lista a fost actualizată în urma analizei contestațiilor depuse după publicarea rezultatelor verificării formale a proiectelor.

Prin intermediul acestui apel, Programul Dezvoltare locală acordă finanțări autorităților locale pentru a veni în sprijinul comunităților dezavantajate, prin elaborarea de documentații tehnice necesare realizării de investiții care să genereze dezvoltare locală și să contribuie la reducerea sărăciei.

Din cele 35 de proiecte depuse în cadrul apelului în luna iulie 2020, doar 18 au trecut în etapa evaluării de conținut. Bugetul total al acestor proiecte este de cca. 570.000 de euro. Granturile solicitate variază între 10.000 și 40.000 de euro și vizează pregătirea unor investiții necesare îmbunătățirii accesului la educație, prin construcția și reabilitarea de școli și gradinițe, construirii de centre sociale multifuncționale, modernizării infrastructurii rutiere și medicale, construirii de poduri și extinderii rețelelor de alimentare cu apă.

Având în vedere interesul crescut manifestat de autoritățile locale pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul apelului și ținând cont de faptul că finanțarea totală alocată acestuia în 2020, în valoare de 815.152 de euro, nu se va epuiza în urma aprobării proiectelor rămase în competiție, FRDS estimează că va deschide o nouă rundă de finanțare în cadrul acestui apel, în perioada decembrie 2020 – februarie 2021.

Reamintim că FRDS a simplificat procedura de accesare a fondurilor aferente acestei linii de finanțare, prin facilitarea depunerii online a propunerilor de proiecte. Cei interesați să depună proiecte în cadrul apelului, în viitor, pot consulta aici documentația aferentă rundei anterioare de finanțare.