Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Evenimente  > FRDS organizează marți, 23 februarie 2021, un seminar online de identificare de parteneri din statele donatoare pentru proiecte bilaterale în domeniul drepturilor omului

FRDS organizează marți, 23 februarie 2021, un seminar online de identificare de parteneri din statele donatoare pentru proiecte bilaterale în domeniul drepturilor omului

15 entități din România, 3 din Islanda și două din Norvegia s-au înregistrat și urmează să participe la seminarul online de identificare de parteneri pentru proiecte în domeniul drepturilor omului derulate în parteneriat de entități din România și din statele donatoare.

Seminarul își propune să faciliteze dezvoltarea unor relații de colaborare durabilă între entitățile din România și cele din Islanda și Norvegia, cu scopul imediat de a stabili parteneriate pentru dezvoltarea și implementarea în comun a unor proiecte eligibile în cadrul apelului de proiecte „Drepturile omului – implementare la nivel național”. În cadrul evenimentului, reprezentanti ai Centrului Drepturilor Omului din Islanda (IHRC) si ai Asociației Norvegiene a Autorităților Locale și Regionale (KS) vor face o prezentare a cadrului institutional general care asigură apărarea drepturilor omului în țările lor si a principalelor organizatii publice și private care activează în acest domeniu, în cele două state donatoare. În continuarea seminarului, reprezentanții entităților din România prezenți la eveniment vor putea afla detalii despre experiența și competențele în domeniul drepturilor omului ale celor 5 entități potențial partnere din Islanda și Norvegia. Ulterior, pe baza informațiilor împărtășite în cadrul seminarului, participanții români pot iniția, în particular, întâlniri bilaterale pentru a stabili modalități de cooperare și eventuale parteneriate de proiect cu aceste entități.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Persoanele care s-au înscris până la termenul limită anunțat vor primi din partea organizatorilor invitația de participare, împreună cu agenda evenimentului, în zilele următoare.