Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Nouă comune, din opt județe, pregătesc investiții în infrastructura socială, cu sprijinul Granturilor SEE

Nouă comune, din opt județe, pregătesc investiții în infrastructura socială, cu sprijinul Granturilor SEE

Contractarea proiectelor aprobate în cadrul apelului “Acces la finanțare – 2020” s-a încheiat în luna martie 2021. Cele 9 comune beneficiare au la dispoziție granturi în valoare totală de cca. 235.000 de euro, pentru elaborarea de documentații tehnice necesare realizării unor obiective de infrastructură socială prioritare pe plan local. 

Valoarea granturilor alocate celor 9 primării prin intermediul Programului Dezvoltare locală variază între 10.000 și 40.000 de euro. Cele 9 autorități publice locale care vor implementa proiectele sunt comunele Teliu (Brașov), Belin (Covasna), Vârtop (Dolj), Sărățeni și Zagar (Mureș), Cetățeni (Argeș), Lipănești (Prahova), Răcășdia (Caraș-Severin) și Ciprian Porumbescu (Suceava). Investițiile vizate prin cele 9 proiecte își propun îmbunătățirea infrastructurii rutiere (în cazul a 3 proiecte), modernizarea și construirea de poduri (2 proiecte), facilitarea accesului la educație, prin construirea și reabilitarea de școli și gradinițe (3 proiecte), respectiv modernizarea infrastructurii medicale (un proiect).

Având în vedere interesul crescut manifestat de autoritățile locale pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul apelului și ținând cont de faptul că finanțarea totală alocată acestuia în anul 2020 (în valoare de 815.152 de euro) nu a fost epuizată în urma contractării celor 9 proiecte, FRDS intenționează să deschidă o ultimă rundă de finanțare în cadrul acestui apel, la sfârșitul lunii martie 2021.