Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > 9.550 de persoane defavorizate vor avea acces la servicii sociale personalizate, finanțate prin intermediul Granturilor Norvegiene 2014 – 2021

9.550 de persoane defavorizate vor avea acces la servicii sociale personalizate, finanțate prin intermediul Granturilor Norvegiene 2014 – 2021

Contractarea proiectelor aprobate în cadrul apelului restrâns “Reducerea sărăciei” s-a încheiat la sfârșitul lunii mai 2021. Cele 3 organizații beneficiare au la dispoziție granturi, pentru a contribui, prin intervenții personalizate, la reducerea excluziunii sociale și a sărăciei în rândul celor mai vulnerabile categorii sociale din România.

Ultimul proiect contractat este cel propus de Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) – Reprezentanţa din România. În următorii doi ani și jumătate, acesta va oferi sprijin unui număr de 3.400 de copii din mediul urban și rural, din județele Bacău și Brașov, prin implementarea unui model de servicii comunitare integrate (cu focus pe copiii cu dizabilităţi şi pe cei de etnie romă). În plus, 3.000 de părinți și tutori vor dobândi prin proiect cunoştinţe şi competenţe generale de îngrijire a copiilor.

Cele două proiecte contractate anterior în cadrul apelului au început în anul 2019, înregistrând deja rezultate seminificative. Prin proiectul ”SMART – Servicii Multifuncționale Antisărăcie pentru Reintegrare și Transformare”, derulat de Asociația Misiunea Creștină Armata Salvării din România, s-a oferit până acum suport social, medical și școlar unui număr de peste 1.200 de persoane din București, Iași și Ploiești, dintre care peste 800 de persoane fără adăpost. La rândul său, proiectul „Intervenții integrate replicabile pentru locuire incluzivă și combaterea marginalizării în Zona Metropolitană Cluj”, al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, s-a concentrat pe reducerea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Zona Metropolitană Cluj (cu focus pe zona defavorizată Pata-Rât din Cluj-Napoca), printr-un program complex ce include sprijin social, educațional și locativ, în care au fost incluse până acum peste 700 de persoane vulnerabile.

Lansat în decembrie 2018, apelul restrâns Reducerea sărăciei a pus la dispoziția solicitanților eligibili granturi pentru iniţierea unor măsuri de reducere a sărăciei şi excluziunii sociale, implementate la nivel naţional şi/sau local, care să asigure valorificarea și dezvoltarea rezultatelor proiectelor derulate anterior prin Programul RO25 Combaterea sărăciei, finanţat din Granturile Norvegiene 2009-2014.

Află aici mai multe informații despre proiectele de reducere a sărăciei finanțate prin intermediul Programului Dezvoltare locală.

sursa foto: https://www.facebook.com/armatasalvariiSMART