Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > 53 de autorități publice locale, din 22 de județe, au solicitat în 2021 fonduri pentru elaborarea de documentații tehnice necesare realizării unor investiții comunitare prioritare

53 de autorități publice locale, din 22 de județe, au solicitat în 2021 fonduri pentru elaborarea de documentații tehnice necesare realizării unor investiții comunitare prioritare

Bugetul total al celor 53 de proiecte depuse în cadrul apelului Acces la finanțare – 2021 este de peste 1,6 milioane de euro, în condițiile în care suma disponibilă prin apel este de 595.000 de euro. Reamintim faptul că apelul acordă finanțări pentru elaborarea de documentații tehnice necesare construirii, extinderii, reabilitării sau modernizării infrastructurii sociale, de apă și canalizare, a drumurilor, podurilor și locuințelor sociale.

Cele mai multe proiecte depuse provin din județele Sibiu și Mureș (câte 6). Urmează județele Suceava (5), Alba (4), Arad, Bacău, Brașov (3), Bihor, Călărași, Covasna, Dolj, Ilfov, Hunedoara, Timiș, Vrancea (2), Argeș, Cluj, Ialomița, Iași, Mehedinți, Sălaj și Tulcea (1).

Toate cele 53 de proiecte au intrat deja în etapa verificării formale, care ar urma să se finalizeze în perioada iulie-august 2021.

Lansat de Fondul Român de Dezvoltare Socială în luna aprilie 2021, apelul “Acces la finanțare – 2021” este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 și este parte a unei scheme de grant prin intermediul căreia în anii 2019 și 2020 FRDS a mai finanțat alte 17 proiecte similare, în valoare totală de cca. 400.000 de euro. Granturile acordate au asigurat elaborarea de documentații tehnice necesare demarării unor investiții locale care au vizat îmbunătățirea infrastructurii rutiere, modernizarea și construirea de poduri, construirea și reabilitarea de școli și grădinițe, respectiv modernizarea infrastructurii medicale de la nivel local.

Resurse:

Photo by Daniel McCullough on Unsplash