Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS - Programul Dezvoltare Locala > Noutati  > Programul Dezvoltare locală, bilanț de etapă: 53 de proiecte finanțate, cu activități planificate în peste 600 de localități, din 40 de județe

Programul Dezvoltare locală, bilanț de etapă: 53 de proiecte finanțate, cu activități planificate în peste 600 de localități, din 40 de județe

La 3 ani de la demararea lui, fondurile disponibile în cadrul Programului Dezvoltare locală au ajuns în peste 600 de localități din România, distribuite în toate regiunile țării. Prin intermediul Granturilor SEE și Norvegiene, cărora li se adaugă contribuția financiară a Guvernului României, unele dintre cele mai vulnerabile comunități locale beneficiază în această perioadă de măsuri directe de creștere a accesului la servicii educative și sociale și a calității acestora, de intervenții care vizează incluziunea socială a membrilor comunităților de romi, dar și de sprijin pentru îmbunătățirea capacității autorităților locale de a pune în practică principiile bunei guvernări.

Prin intermediul celor 5 apeluri de proiecte organizate în cadrul Programului Dezvoltare locală și ale căror rezultate au fost deja concretizate prin semnarea contractelor de finanțare, Fondul Român de Dezvoltare Socială a alocat, până la sfârșitul lunii iulie 2021, fonduri în valoare totală de peste 41 de milioane de euro, unui număr de 51 de proiecte. Acestora li se adaugă două (dintre cele trei) proiecte predefinite, în valoare totală de peste 7,6 milioane de euro, incluse în Program încă din faza pregătirii acestuia și aflate în faze avansate de implementare.

Cele 53 de proiecte finanțate până acum se derulează în 40 de județe și în Municipiul București. Singurul județ unde nu sunt prevăzute activități prin intermediul proiectelor finanțate este județul Sălaj. De cealaltă parte, cele mai consistente intervenții susținute prin Programul Dezvoltare locală sunt în județul Bacău. Aici, de exemplu, 89 de localități din județ (împreună cu alte 161 de localități din județele Neamț, Iași și Vaslui) sunt cuprinse în proiectul “GLORIA – asistență integrată pentru victimele violenței domestice și de gen”, finanțat în cadrul apelului Dezvoltare locală și derulat de Institutul de Medicină Legală Iași, în timp ce proiectul „ASIGUR -,Bacău și Vrancea – Aria de Servicii Integrate Guvernate local cu Respect Bacău și Vrancea, finanțat tot prin apelul Dezvoltare locală și al cărui promotor este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, se adresează unui număr de 39 de comune din județ.